Af van Afval - zero waste Het afvalprobleem is één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Liesbet van Gompel doet haar verhaal over het reduceren van huishoudelijk afval en geeft eenvoudige, praktische tips om zelf bij te dragen aan een schonere wereld. Liesbet is leerkracht en studeerde Licentiaat Vertaler (Duits, Italiaans, Deens) en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent. Op dit moment volgt zij een taalcursus Zweeds. Wat voeding betreft, ging ze op zoek ...

Af van Afval - zero waste
Het afvalprobleem is één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Liesbet van Gompel doet haar verhaal over het reduceren van huishoudelijk afval en geeft eenvoudige, praktische tips om zelf bij te dragen aan een schonere wereld.

Liesbet is leerkracht en studeerde Licentiaat Vertaler (Duits, Italiaans, Deens) en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent. Op dit moment volgt zij een taalcursus Zweeds. Wat voeding betreft, ging ze op zoek naar meer lokale en biologische alternatieven en werd ze zich ervan bewust dat ze op weg was naar een duurzamere levensstijl.

Ook het idee om hun afval te verminderen kwam steeds vaker om het hoekje kijken, als echtgenote en moeder van drie jongvolwassen kinderen, die samen wonen in het dorpje Dessel (BE) in de Kempen. Enkele jaren geleden begon ze zich zodanig te ergeren aan de hoeveelheid afval die ze met haar gezinsleden produceerde dus besloten ze daar daadwerkelijk wat aan te doen.

Stapje voor stapje

Stapje voor stapje gingen ze verder op zoek naar een gezond, evenwichtig en haalbaar leef- en eetpatroon wat resulteerde in een nog afvalarme levensstijl. Een weg die nog lang niet ten einde is maar ondertussen leerde zij samen met haar gezin ontzettend veel en slaagden ze erin om de hoeveelheid afval die het huis verliet, drastisch te verminderen.

Onder het motto "Verander de wereld, begin bij jezelf" toont ze tijdens deze avond haar levenswijze en gaat men gegarandeerd naar huis met heel wat eenvoudige, concrete tips om zelf bij te dragen aan een schonere, afvalarmere wereld.

12 oktober 20u in 't Getouw in Mol - vergaderlokaal 2

Inschrijven via info@transitieMolenBalen.be of 0473 75 65 87